Producenten van: Kaas/zuivel
-
Kaasboerderij Wezenspyk – Den Burg
Kaasboerderij Wezenspyk maakt heerlijke Texelse kaas. Naast klassieke Texelse Boerenkaas van koemelk maken ze ook geitenkaas en schapenkaas. De rauwmelkse halfharde schapenkaas heeft zelfs het Presidium van Slow Food gekregen. Het doel van het [...]
Lees verder -
Schapenkaasmakerij De Waddel – Den Hoorn
Lange tijd was De Waddel de enige schapenkaasmakerij op Texel die nog op traditionele manier rauwmelkse schapenkaas maakte. Toen kaasboerderij Wezenspyk dat in 2002 ook ging doen, werd het voor Slow Food mogelijk een ‘Presidium van de [...]
Lees verder -
BioMelktap – Jelsum
Dat is nog eens een vondst: bij BioMelktap kan je rauwe biologische melk tappen. Geen afval en supervers. Je kan de melk rauw drinken (binnen 3 dagen) of pasteuriseren en wat langer bewaren (week). Verder is er een webwinkel met eigen biologisch [...]
Lees verder -
Kaaskop – Groningen
Bij Kaaskop hebben veel lekkers zoals je bij een echte delicatessenzaak mag verwachten. Wat ze extra bijzonder maakt is de ruime keuze aan lokale kazen en worst zoals kaas van Kleikracht, Tynjetaler, Kaaslust, worst van Brandt & Levie maar [...]
Lees verder -
Kobunder kaas – Lippenhuizen
Martin Schyns is bioloog, imker en kaasmaker. Hij maakt kaas van biologische koeien- geiten- en schapenmelk waarbj de kunst van het weglaten wordt gebruikt. Minder is meer. Alle overbodige toevoegingen worden weggelaten. Dus bij voorkeur geen [...]
Lees verder -
Doetie’s geiten – Jubbega
Doetie’s geiten worden elke dag met de hand (!) gemolken. Met 16 Toggenburger geiten lijkt het kleinschalig maar onderschat deze kaasmaakster niet. Ze maakt zeer bijzondere rauwmelkse kazen zoals verschillende witschimmelkaasjes zoals [...]
Lees verder -
Kaasmakerij De Nylander – Workum
Kruidnagelkaas is de specialiteit van deze biologische kaasboerderij en al vele malen in de prijzen gevallen. Het geheim? Het gras in de wei, de romige melk van de Jersey-koe, rijping van minimaal 8 maanden en vakmanschap van de kaasmaker zullen [...]
Lees verder -
Leven van het Land – Haren
‘Doe het lekker zelf!’ is het motto van Antonie de Kievit. Zelf bier brouwen, yoghurt maken, jam wecken, fruit drogen, kippen houden etc. Zijn enthousiasme en kennis deelt hij graag via de website en de bijbehorende benodigdheden [...]
Lees verder -
Landgoed Mariënwaerdt – Beesd
De naam Mariënwaerdt betekent het eiland (waard) van Maria. De geschiedenis van dit particulier landgoed van ruim 900 hectare gaat terug tot 1129 en inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed. Op [...]
Lees verder -
Kaaswinkel Van der Ley – Groningen
De mooiste kaaswinkel van Groningen. Van der Ley heeft honderden soorten kaas: van zachte geitenkaasjes tot cheddar en brokkelige overjarige Hollandse kazen. Ook regionale kazen krijgen veel aandacht zoals geitencamembert Machedoux uit [...]
Lees verder -
Oldehoofster kaasboerderij – Oldehove
Deze kaasboerderij is bekend geworden met de prachtige rauwmelkse schapenkaas die al vele malen in de prijzen is gevallen. Met frisse, nieuwe ambities is de familie Vergeer enige tijd geleden overgestapt van de schapenkaas naar de geiten- en [...]
Lees verder -
Geitenboerderij Hansketien – Mantinge
In het bosrijke Drenthe bevindt zich de boerderij van Ina Eleveld en Peter Govers. Deze is vernoemd naar hun lievelingsgeit: Hanske nummer tien, hetgeen typerend is voor de manier waarop zij hun dieren houden, met veel liefde. De geiten worden [...]
Lees verder -
Geitenboerderij De Mekkerkast – Sebaldeburen
Elke vrijdag staat Auke op de versmarkt in Groningen. Hier vind je geitenkazen in alle soorten en maten; verse geitenkaasjes met of zonder kruiden, Goudse geitenkazen van jong tot oud, pondskaasjes, gerookte geitenkaas (op beukenhout) en [...]
Lees verder -
Zuivelboerderij WaddenMax – Hornhuizen
Volle, romige kwark wordt gemaakt door biologisch veehouder Max van Tilburg en zijn familie. Dicht tegen de Waddenzee grazen de ongeveer 85 melkkoeien en hebben daar een heerlijk leven. Ook in de winter eten ze gras (hooi of kuilvoer) van eigen [...]
Lees verder -
Schapenboerderij Groot Kabel – Kollumerpomp
Tussen Groningen en Leeuwarden ligt halverwege het Lauwersland. Uitgestrekte landerijen, water, rust en ruimte. Zo landelijk moet het vroeger in heel Nederland zijn geweest. Dat is precies de reden waarom Wieger en Dineke hun boerderij met [...]
Lees verder -
De Kruidenwei – Nooitgedacht
De geitenkudde is een bonte mix van kleuren: Toggenburgers, Saanen, Frans alpine en Nederlandse landgeit. Van bruine stoere dames met stevige horens tot helderwitte kleintjes. Bij De Kruidenwei houden ze van veelzijdigheid en dat zie je ook [...]
Lees verder -
Geitenboerderij De Oude Streek – Zevenhuizen
Eigenaresse Hanneke Kuppens kent alle geiten bij naam en maakt fantastische biologische geitenkazen. Behalve de bekende geitencamembert Machedoux maakt zij een heel assortiment rauwmelkse kazen op traditionele wijze. Er zijn harde geitenkazen [...]
Lees verder -
Orobianco buffelmozzarella – Opende
Een Groningse boerenzoon en een Italiaanse kaasmaker maken sinds een aantal jaren samen een superverse Hollandse buffelmozzarella. Echt lekkere mozzarella belandt namelijk binnen 3 dagen van de buffel in je mond. Zo hoort het in Italië en zo kun [...]
Lees verder -
Kleikracht – Winsum
De koeien van Jolanda en Martin geven een heerlijke biologische melk. Zou dat komen omdat de koeien zo relaxed worden door de kunst die in de stal hangt? Of omdat de koeien regelmatig kunnen genieten van etherische oliën? De kazen, van jong tot [...]
Lees verder