home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Orobianco buffelmozzarella – Opende

Een Groningse boerenzoon en een Italiaanse kaasmaker maken sinds een aantal jaren samen een superverse Hollandse buffelmozzarella. Echt lekkere mozzarella belandt namelijk binnen 3 dagen van de buffel in je mond. Zo hoort het in Italië en zo kun je het nu ook proeven in Groningen. De smaak is niet te vergelijken met de exemplaren uit de supermarkt: het proeft romig, sappig, tikje zoet. Eenmaal geproefd, wil je niet meer anders. Behalve mozzarella maakt Orobianco ook ricotta en scamorza (belegen mozzarella van 1 week tot 2 jaar) van de verse buffelmelk.

De melk van deze buffelmozzarella is afkomstig van de buffels van familie Kelder uit Coevorden. De buffels grazen vrijwel het gehele jaar buiten en zijn van oorsprong zeer sterk en nauwelijks ziek. Hierdoor is het (preventief) gebruik van antibiotica op een buffelboerderij vrijwel uitgesloten.


De mozzarella is niet te koop bij de boerderij zelf maar in Groningen o.a. bij Van der Ley Groningen, Der Nudelladen (markt), ’t Kappertje Zuidhorn en de Groninger Kaasboetiek.

Copyright 2023 Lokaal & Lekker.