home Streekproducten uit Groningen, Friesland en Drenthe

Streekproducten uit Groningen, Friesland en Drenthe

Zoek je streekproducten in het Noorden? Dan vind je in de Lokaal & Lekker Gids de lekkerste adressen. We zijn continue op zoek naar nieuwe adressen en horen graag wat jouw favoriete boeren, producenten en restaurants zijn.

 

Wanneer is een adres Lokaal & Lekker?

Alleen de mooiste producten verdienen een plekje op de website en worden allen persoonlijk geselecteerd en bezocht. Het zijn (streek)producten waarbij smaak uiteraard op de eerste plaats komt (al is dat natuurlijk altijd subjectief). De producten worden op een ambachtelijke manier gemaakt door mensen die dit doen met respect voor andere mensen, dieren en de omgeving. Liefst biologisch maar vooral met natuurlijke ingrediënten (dus zonder al die enge toevoegingen). Voor niet-Hollandse producten zoals koffie en chocolade wordt heel soms een uitzondering gemaakt: als ze zo lekker zijn dat we toch echt niet zonder kunnen. Maar dan wel via de eerlijke handel natuurlijk. Ook restaurants en winkels die lokale en duurzame producten een serieus nemen, verdienen een plek op deze website.

 

Alleen het Noorden?

Omdat het hart en de kennis van Lokaal & Lekker in Groningen ligt, zal de meerderheid van de adressen in een straal van 50 kilometer rond de stad te vinden zijn. Ook bezoeken en fotograferen we alle adressen persoonlijk en dat kost tijd. Toch zijn we ambitieus genoeg om uiteindelijk de beste adressen van heel Nederland te willen presenteren.

 

Heb je een tip of denk je dat jouw bedrijf niet mag ontbreken? Stuur gerust een bericht met motivatie via het contactformulier. En wie weet staat jouw tip/bedrijf straks ook in de spotlights.

 

 

Copyright 2023 Lokaal & Lekker.