home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Geitenboerderij De Oude Streek – Zevenhuizen

Eigenaresse Hanneke Kuppens kent alle geiten bij naam en maakt fantastische biologische geitenkazen. Behalve de bekende geitencamembert Machedoux maakt zij een heel assortiment rauwmelkse kazen op traditionele wijze. Er zijn harde geitenkazen met kruiden, de geitenbrie Machemat, het zachte geitenrolletje Machère, in houtskoolas gerolde Macendré en de Machetin, vergelijkbaar met de Franse crottin. De geitenkazen zijn veelzijdig in de keuken. In salades, gebakken in de pan, op brood en bij een glaasje wijn.

 

Op de Oude Streek zijn ongeveer 40 witte melkgeiten en een geitige koe, Lamberta. Ze worden 2 keer per dag gemolken en geven hierbij zo’n 2,5 à 3 liter melk  per geit per dag.  Om melk te kunnen blijven produceren krijgen de geiten ieder voorjaar gemiddeld twee lammeren. De laatste twee maanden van de dracht, meestal januari en februari, worden de geiten niet gemolken, dit heet ´droogstand´. In deze periode wordt er ook geen kaas gemaakt. Als het weer het toelaat grazen de geiten in het weiland achter de stal. Voor meer informatie, neem eens een kijkje op de website van Hanneke. Er staat ook een filmpje op over de boerderij.

 

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.