Zelf verse hangop maken is simpel en ouderwets lekker. Zuur, zoet en romig tegelijk! Gebruik wel de lekkerste karnemelk die je kan vinden, liefst rechtstreeks van de boer.
Recept voor zelfgemaakte verse hangop
- Gebruik een schone (thee)doek en spoel deze af met heet water. Wring de doek uit en leg deze in een zeef.
- Zet de zeef op een schaal om hierin het lekvocht op te vangen
- Zorg dat de uiteinden van de doek binnen de schaal vallen
- Giet de karnemelk op de doek en laat het 12-24 uur afgedekt in de koelkast of op een koele plek staan
- Schep de uitgelekte karnemelk, nu dus hangop, uit de doek in een schone schaal en roer het even goed door

© Localicious / Lokaal & Lekker
Tip
- Hou je van iets zoeter klop dan in een kom 150 ml slagroom en 30 gran poedersuiker licht op en spatel dit door de hangop.
- Hangop is ook heerlijk met rabarber of vers zomerfruit. Deze recepten vind je hier:

@ Localicious / Lokaal & Lekker