Deze lichtzoete kwarkpotjes zijn om verliefd op te worden. Lekker romig met zomerfruit of fruit van het seizoen. Ook makkelijk voor een zomerse picknick.
- Was het fruit, verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in vieren. Pureer 150 gram van het fruit met een staafmixer en houdt de rest achter. Wrijf de fruitpuree door een zeef om de pitjes te verwijderen.
- Klop de slagroom romig en luchtig met de suiker en voeg het merg van het vanillestokje toe. Spatel de fruitpuree en de volle kwark door de slagroom.
- Meng de jam met de siroop en schep in elk glas 1 eetlepel jam met hierop de vruchtenroom.
- Dek de glaasjes af met plastic folie en zet ze tot gebruik in de koelkast. Neem het fruit en de munt los mee en garneer ter plekke.
Gebruik 4-6 glaasjes of weckpotjes.
Producten zijn te koop bij:
– WaddenMax uit Hornhuizen (slagroom en kwark)
– Meinardi uit Noordbroek (frambozen en aardbeien)
– De Vrolijke Noot uit Wapserveen (frambozen, bramen, blauwe bessen)
– De Likkepot uit Nieuwolda (moestuinjam)
– Plantage De Fledder uit Kloosterburen (sappen en jam van o.a. vlier(bloesem))