home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Soep van waterkers

Soep van waterkers

  • Peper en zout naar smaak
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 liter bouillon
  • 100 gram waterkers (fijngesneden)
  • Scheutje room
  • 1 eierdooier
  • Scheutje witte wijn
  • Garnering (chilivlokken olie sesamzaad)

Deze waterkerssoep is heerlijk en simpel te maken. Waterkers is licht pittig van smaak en is rijk aan ijzer, calcium, jodium en vitamine C. Ook lekker als salade of op brood.

 

In deze soep is waterkers gebruikt maar je kan de groente gemakkelijk vervangen door snijbiet, kropsla etc. Van elk soort groente is wel een soep te maken op basis van een roux (mengsel van gelijke verhouding boter en bloem).

 

 

BEREIDING:

  1. Laat de boter smelten. Voeg de bloem toe en meng het goed met een pollepel door de boter.
  2. Laat een paar minuten zachtjes koken tot het naar koekjes ruikt.
  3. Vloeg beetje bij beetje de bouillon toe zodat de roux gaat binden.
  4. Voeg room, eierdooier, peper en wijn toe en goed blijven roeren.
  5. Vlak voor serveren de fijngesneden waterkers door de soep roeren en eventueel nog extra pureren met staafmixer.
  6. Voeg extra chilivlokken, scheutje olijf(olie) en sesamzaad toe.

Simpel en lekker!

 

Alle Nederlandse biologische waterkers wordt geteeld door De Klispoel uit Ubbergen, verkrijgbaar o.a. bij de Groninger Biologische Groentehandel)

 

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.