home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

De Sikke’s Hoeve – Woudbloem

Op de Sikke’s Hoeve lopen prachtige ‘boerengeiten’ die de hele zomer in natuurgebieden lopen en ’s winters op stal staan. Door zomers buiten te grazen in een gebied met veel diversiteit aan vegetatie ontstaat een heerlijk stuk vlees. De Boergeit, met een witte vacht en een roodbruine kop, wordt vanwege de geringe melkproductie niet gemolken maar gehouden voor begrazing van natuurgebieden en vleesproductie. De dieren lopen onder andere in natuurgebieden langs kanalen waar steenbestorting met wilgenmatten eronder liggen. Op de grens van water en lucht komen de wilgentenen uit de matten en zorgen de geiten voor het beheer hiervan door ze op te eten. De Boergeit kan zich uitstekend aanpassen aan verschillende klimaten en terreinen. Omdat de consumptie van geitenvlees in Nederland minder bekend is dan in Zuid-Europa, hebben de eigenaren Fleur en Wytse zich tot doel gesteld om ook de Nederlander kennis te laten maken met dit heerlijke vetarme en op natuurlijke manier geproduceerde vlees.

 

Het vlees staat onder andere op de kaart bij restaurant De Gulle Waard in Winterswijk, ’t Feithhuis in Groningen en verder maakt GiesZ heerlijke vleeswaren en worsten van het vlees. Ook is het vlees rechtstreeks bij de boerderij te bestellen in pakketjes van 300 gram per soort of een compleet pakket van alle soorten van 1,5 kilo. En staan ze elke maand op de Ommelandermarkt in Groningen.

 

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.