home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

Van kop tot staart – biologische vleespakketten zijn lekker duurzaam

Enige tijd geleden werd ik door vrienden benaderd om samen met hen een koe te kopen. Nee, niet om in de achtertuin te laten grazen maar met het idee om het vlees samen te delen. De boer zou het in diepgevroren en afgemeten porties komen bezorgen. Nou, dat klonk als muziek in de oren!

 

Behalve de favorieten zoals een malse biefstuk en entrecote bevatte het pakket een ruime hoeveelheid gehakt en minder bekende delen zoals lever, stooflappen, etc. Als flexitariër sta ik persoonlijk niet direct te springen bij een stukje lever op mijn bord maar ik vond het uiteindelijk heel erg leuk om op deze manier weer nieuwe gerechten te ontdekken. Ik probeerde een fricassee van lever met wortel en pompoen uit de Delicious en met een beetje ‘googlen’ was een goed stoofpotje ook zo gevonden. Onverwachts lekker!

 

Een perfecte manier om vlees betaalbaar te houden en de boer een eerlijke prijs te bieden. En niet geheel onbelangrijk, je weet exact waar het vandaan komt. Lokaal, lekker en duurzaam dus.

L&L Groen2

Biologische veehouderij Smit Arwerd uit Krewerd laat regelmatig een (Limousine)koe slachten en bezorgt deze kosteloos in de stad Groningen e.o. In principe koop je een 1/8 koe (ongeveer 35 kilo) maar delen met vrienden (zoals wij) kan natuurlijk ook. Normaal gesproken zou een heel pakket gemakkelijk moeten passen in een standaard diepvries.

 

Ben je ook benieuwd en wil je meer weten over deze vleespakketten? Neem dan contact op met Irene Smit via iederene@hotmail.com. Zij vertelt je graag meer over hun bedrijf, de vleespakketten en het bestellen.

Ook andere bedrijven in het Noorden leveren graag rechtstreeks aan de consument. Kijk voor meer adressen eens in de Lokaal & Lekker Gids.

 

 

 

 

Copyright 2023 Lokaal & Lekker.