Dit recept van witloftaart met geitenkaas en spekjes kan bij ons thuis niet meer stuk. De kinderen zijn er dol op maar we serveren het ook graag als er gasten komen eten. Het originele recept is van Yolanda van der Jagt uit haar kookboek ‘Lekker Hollands’. Ik heb wat kleine dingen aangepast maar de basis is gelijk aan haar recept.
BEREIDING WITLOF TAART MET GEITENKAAS EN SPEKJES
1. Snij de rode uien in ringen. Bak ze kort in de boter en laat het 20 minuten stoven met wat verse tijm.
2. Snij de witlof in dunne reepjes (verwijder het harde stuk aan het stronk). Bak de witlof gedurende 10-15 minuten net gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en maak hiervan een rechthoekig stuk deeg.
3. Beleg het bladerdeeg met de gestoofde uien (laat de rand ongeveer 1 cm vrij), daarna de witlof en verdeel er de geitenkaas (en evt de spekjes) over. Bestrooi met extra peper en zout naar smaak. Bestrijk de rand met een geklutst ei en bak in de oven op 210 C gedurende 20 minuten.
TIPS
Echt lekkere verse geitenkaas koop je o.a. bij De Kruidenwei uit Nooitgedacht of De Mekkerkast uit Sebaldeburen (op vrijdag Vismarkt Groningen)