home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Spitskool met appel en ham en puree

Spitskool met appel en ham en puree

  • 1 spitskool
  • 1 ui
  • 15 gram boter
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode appel
  • 150 gram ham (reepjes)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 dl yoghurt
  • 500 gram aardappels
  • 50 gram kaas
  • Zout en peper

Dit recept komt uit mijn allereerste kookschrift en heb ik van mijn moeder gekregen. Sinds die tijd is het een van mijn favorieten. Makkelijk, fris en gezond. Je zal het vast veel gaan gebruiken.

 

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Was en snijd de spitskool fijn. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui in 3 minuten glazig. Voeg de spitskool met aanhangend water toe met de paprikapoeder, zout en peper. Laat het geheel ongeveer 10 minuten op zacht vuur stoven. Af en toe goed doorroeren.
  3. Was en snijd de appel (met schil) intussen in blokjes. Roer de bloem met de yoghurt glad. Voeg de appel en yoghurt toe aan het spitskool-mengsel en laat nog 2 minuten stoven.
  4. Stamp de aardappelen een puree en voeg de geraspte kaas toe.
Copyright 2024 Lokaal & Lekker.