Frisse eiersalade met kiemen is in 10 minuten gepiept; veel lekkerder én gezonder! Voor op brood en bij de borrel. De eiersalades in de supermarkt bevatten vaak meer mayonaise dan ei. Jammer! Ook wordt er meestal smaakversterker (ofwel E621) toegevoegd. De meningen zijn verdeeld over de mogelijke gezondheidseffecten van deze toevoeging, maar wij houden het goedje liever buiten de deur.
BEREIDING FRISSE EIERSALADE MET KIEMEN
beleg voor 4-6 boterhammen
- Kook de eieren in 5-10 minuten en spoel ze af onder koud stromend water.
- Pel de eieren en prak ze grof. Meng dit samen met de overige ingredienten. Breng op smaak met peper en zout.
- Beleg de plakken brood met de eiersalade en een pluk (Sango)kiemen

© Localicious / Lokaal & Lekker
Tips:
– Ook lekker om nog wat bieslook of tuinkers toe te voegen. Of gebruik een beetje grove mosterd.
– Geef de salade een extra bite met radijskiemen of preischeuten van De Peuleschil
– Varieer gerust met de hoeveelheden mayonaise, yoghurt en kaas. Minder mayonaise en meer yoghurt smaakt nog steeds hartstikke lekker maar is minder vet.

© Localicious / Lokaal & Lekker