Heerlijk winters recept voor cranberry koekjes met witte chocolade en macademia noten. Super lekker en makkelijk!
- Hak de chocolade en noten grof. Zeef de bloem en meng deze goed met de havermout, bakpoeder, snufje zout en de suiker. Laat de boter smelten en voeg toe aan het bloem-mengsel. Voeg ook het ei toe. Snijd het vanillestokje open en voeg het merg toe. Kneed tot het een stevig deeg vormt. Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog is.
- Vouw de cranberry’s, noten en chocoladestukken in het deeg. Probeer niet te hard te knijpen zodat de cranberry zoveel mogelijk heel blijven. Maak 2 rollen deeg van ongeveer 5 cm dikte en rol in plastic folie. Leg 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd uit elke rol 9 plakken en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk de plakken iets platter met een mes of deegroller en bak de koeken in 13 tot 15 minuten goudbruin.
Tip:
Wil je eens een origineel cadeau geven? Vul een weckpot van 1 liter met de ingrediënten van het recept. Start onderin met een laag suiker, vervolgens de bloem en havermout, en bovenop de noten, (gedroogde!) cranberry’s, het vanillestokje en de chocoladestukjes. Maak het cadeau af met een persoonlijk etiket of kaartje waarop je het recept en/of een persoonlijke boodschap schrijft (bijvoorbeeld de printables van Culy.nl).
Dit recept is eerder verschenen in de Noorderland van januari 2014. Wij schreven hiervoor het artikel ‘Cranberry veelzijdig verleider.’