Slagerij Van Broekhuizen – Dalfsen
Slagerij Van Broekhuizen richt zich al bijna 25 jaar op het maken van hammen en worsten met een Italiaans tintje, aangepast aan de Nederlandse consument. Dat Italiaanse tintje wordt zeer serieus genomen. John gaat twee keer per jaar naar Itali om daar ingredinten in te slaan en receptenkennis op te doen. Bekende klanten van deze topslager zijn bijvoorbeeld 3-sterren restaurant De Librije, Hilton Amsterdam, etc. John, en zijn zoon John Benno, werken het liefst met authentieke rassen zoals het Drents heideschaap, dat door de kruidige heideplanten een bijna wildachtige smaak krijgt. Als een van de weinige slagerijen in Nederland slacht hij nog zelf. Zo houdt hij de controle over de afkomst en kwaliteit. Er wordt oa gewerkt met wilde zwijnen van de Veluwe en wolvarkens die in de herfst eikels gevoerd krijgen.br/Het rijpen van kwaliteitsvlees is de bron van het succes. Er hangen wel meer dan 100 verschillende hammen en worsten zoals Sallandse plaatham, pancetta, zolderspek, kruidenspek, salami van wildzwijn, coppa en nog veel meer.