Slagerij Spijkerman – Akkrum
Mooie ham en droge worst komt allang niet alleen meer uit Spanje of Italie want slagerij Spijkerman maakt prachtige hammen, coppa en worst. Het uitgebreide assortiment omvat Friese droge worst (diverse keren met goud bekroond) maar ook chorizo, Friberne droge worst, Juttersbitter droge worst, Tynjetaler droge worst, Bleu de Wolvega droge worst, Italiaanse droge worst, Eekhoorntjes droge worst met Shiitake, Mediterraanse runderfuet etcetera.
Ook is Henk Spijkerman specialist op het gebied van rauwe hammen. Deze rauwe hammen worden gemaakt van Livar varkensvlees en 100% puur/grof zeezout. Dit zout moet in de ham trekken, duurt gemiddeld 6 tot 8 weken. Daarna wordt de ham enkele dagen aangedroogd waarna deze verder wordt gedroogd in onze slagerij. Na enkele maanden als de ham genoeg is ingedroogd wordt de ham ingesmeerd met gesmolten reuzel. Onder andere maakt hij een echte ‘Coppa di Akkrum’.