Restaurant Piloersemaborg – Den Ham
Begin 2012 verruilde chefkok Dick Soek de groene singels en grachten van de Borg Verhildersum voor de kleinere Piloersemaborg. Andere locatie maar zelfde keuken. Eten wat het land biedt en meegaan met de seizoenen is voor hem vanzelfsprekend. Zo zette hij zijn lokale leveranciers al in het zonnetje voordat het populair werd onder de chefkoks. Alle adresjes voor zijn vlees, vis, groenten, fruit en kaas heeft hij zelf ontdekt door rond te rijden op het Noordelijke platteland. Hij draagt ze dan ook stuk voor stuk een warm hart toe. De kaart zou je het best kunnen omschrijven als ‘Gronings eten op z’n Italiaans bereid’: puur, biologisch en lokaal. Pluspunt van de verhuizing is dat je nu kunt eten en overnachten op één plek. Perfect toch?
Restaurant Piloersemaborg gebruikt producten van:
Landgoud (spelt, aalbessenwijn), De Oude Streek (geitenkaas), Molen Joeswert (meel), Meinardi (asperges/aardbeien), De Keukentuin (kruiden), Oldehoofster kaas (geiten/koeien/schapenkaas), De Kruidenwei (geitenkaas), Vermij (groenten/fruit), De Eemstuin (groenten), De Goede Vissers (vis), De Groene Weg (vlees)