home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Herders van Balloo – Balloërveld

Het Drentse heidelamsvlees lijkt qua smaak, structuur en kleur veel op wild. En dat is niet zo vreemd want de schapen grazen dagelijks op het Balloerveld en eten niets anders dan heide, kruiden en gras. En dat geeft het vlees een heel bijzondere smaak.

Om dit unieke Drentse heideschaap te behouden heeft de internationale Slow Food organisatie het Presidium verleend. Deze erkenning is slechts weggelegd voor een selecte groep producten in Nederland (en de wereld) zoals de Chaamse hoen, Oosterscheldekreeft, Limburgse stroop etcetera.

 

De lammeren worden pas bij 18 maanden geslacht en door o.a. slagerij John van Broekhuizen in Balkbrug verwerkt tot een super lamsham en lamssalami. De lamssalami wordt ambachtelijk gemaakt met rode wijn en rozemarijn of oregano. Deze rijpen vervolgens zes maanden in een natuurlijke omgeving. De verse lamsham wordt gemaakt met foelie en witte wijn en er zijn ook gedroogde hammen leverbaar.

 

Alle producten zijn te koop bij schaapskooi in Balloo. Ook kan je er terecht voor ruwe vachten, wol, vilt en zelfs een dagje op pad met de herders zelf; Albert Koopman en Marianne Duinkerken.

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.