home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

De Goede Vissers (TS31 Internos)

De vissers Jan en Barbara Geertsema van het schip TS31 Internos behoren tot de Goede Vissers, die duurzaam en volgens de seizoenen vissen op het Wad. De Goede Vissers willen slimmer vissen en proberen een goed inkomen te verdienen met mooie vis, zonder nadelige effecten voor de natuur.

 

Duurzame vis

Hun vis, de harder en zeebaars, worden ‘staand-want‘ gevangen. Deze duurzame methode van vissen is gecertificeerd met het Waddengoud keurmerk. Wil je hun vis kopen dan kan dat elke zaterdag op de Noordermarkt in Amsterdam en elke vrijdag op het Vredenburg in Utrecht, evenals de vis van de andere ‘goede vissers’. Afhankelijk van weer en seizoen hebben ze zalm, waddengarnalen, haring, oesters, schar, poon, spiering, zwarte koolvis, kokkels, kabeljauw, schelvis, roodbaars, snoekbaars, snoek en mosselen. Voor informatie over duurzame vis en ‘staand-want’ vissen ga naar het blogartikel Goede Vis.

 

Elke vis heeft een eigen nummer

Jan en Barbara doen mee aan een wereldwijd project om vis te labelen en te coderen. Zo kan je met eigen ogen zien waar deze vis in de Waddenzee is gevangen, wie de vissers zijn en op welke manier zij vissen. De code die op het label van de vis hangt kan je invoeren op www.thisfish.info en alle informatie verschijnt op het scherm. Het inzichtelijk maken van de route van de vis tot op het bord van de consument is een poging om de authenticiteit en transparantie van duurzame visserij te stimuleren.

 

De producten van De Goede Vissers worden ook verkocht op:

Biologische markten Amsterdam (zaterdag) en Utrecht (vrijdag), diverse streekmarkten in het land en bij eetcafe ’t Ailand op Lauwersoog.

 

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.