home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

De Eemstuin – Uithuizermeeden

Kwekerij De Eemstuin is klein maar de diversiteit aan groenten des te groter. Liz en Jouke onderhouden een kas en tuin met wel 50 biologisch geteelde groenten. Van maart tot en met november vind je er allerlei verse bladgewassen zoals salademix, veldsla, winterpostelein, wilde spinazie, winterkers, zomerpostelein en rucola. Maar de meest bijzondere, en hun specialiteit, is wel de ‘verras-me-sla’, een salademix met eetbare wilde planten, kruiden en bloemen. Altijd een feestje om te ontdekken en proeven. Elke week weer anders, gebaseerd op wat het seizoen te bieden heeft.

 

In het voorjaar vind je er overheerlijke Hostascheuten (die gewokt met wat knoflook echt een delicatesse zijn), sugarsnaps, wilde broccoli (bloemknoppen van veel koolsoorten door elkaar), Chinese broccoli (bloemscheuten van Chinese kool) en Paksoi Sjanghai). Verder veel verse kruiden zoals peterselie, selderij, platte peterselie, koriander, dille, kervel, venkel, bieslook, tijm, salie, basilicum en bonenkruid. Heerlijk vers en verrassend anders.

 

De producten zijn te koop bij veel biologische winkels in het Noorden maar je kan natuurlijk ook een groentepakket laten bezorgen of ophalen op de (Vis)markt in Groningen. Veel beter dan een eigen moestuin, toch?

Copyright 2023 Lokaal & Lekker.