De BijZaak – Yde
Je kunt het zo gek niet bedenken of Klaas Sluiman maakt het met honing. Een imker in hart en nieren maar ook een lekkerbek die met deze zoete lekkernij graag kookt of nieuwe producten bedenkt. Naast pure honing maakt hij sauzen, chutneys, wijnen, confiture en zelfs ijs met dit mooie natuurproduct. Honing is niet alleen heerlijk op brood maar kan net zo goed in gebak of hartig gerecht. Genoeg inspiratie met prachtige producten zoals lamsoorhoning, honing met citroen, duindoorn pittige saus, duindoornhoningconfiture en cranberryhoninggelei. De eigen honing komt van de carnica-bij en de bijenkasten staan op verschillende natuurgebieden in Drenthe (wilg-, paardebloem-, linde-, acacia- en heidehoning), Oosthoek (lindenhoning), Terschelling en Schiermonnikoog (lamsoor-, zeeaster-, braambloesemhoning). Klaas koopt ook honing en fruit in bij collega-imkers en boeren die vanzelfsprekend geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken.