home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

Netwerkdiner – Gezond en lokaal eten in de zorg

Op 8 april 2013 organiseerde Lokaal & Lekker een netwerkdiner rond ‘gezond en lokaal eten in de zorg’. Vertegenwoordigers van zorginstellingen, groothandel, ziektekostenverzekeringen, provincie, koks en boeren zaten bij elkaar aan tafel om de discussie rond dit thema een stap verder te brengen. Als betrokkenen elkaar beter weten te vinden, dan ontstaan er vanzelf verbindingen en nieuwe initiatieven.

 

Het netwerkdiner vond plaats bij serviceflat De Wijert in Groningen waar het diner op basis van lokale seizoensproducten door cateringbedrijf De Smaak van het Noorden werd bereid. Alle bewoners hebben op deze dag ook het menu geserveerd gekregen en enkele bewoners werden hierover geïnterviewd door het Dagblad van het Noorden (zie onderstaand artikel).

 

Dit Smaakdiner is onderdeel van een serie Smaakdiners die Lokaal & Lekker in opdracht van de Provincie Groningen in 2012 en 2013 organiseert. Doel is om initiatieven rond de productie en verkoop seizoensproducten uit de regio te stimuleren. Eerder thema was ‘vergroten van verkooppunten in de stad’. Uit dit diner is o.a. de Lokaal & Lekker Markt ontstaan.

 

ArtikelDagbladSmaakdiner9-4-2013p2 ArtikelDagbladSmaakdiner9-4-2013

Copyright 2023 Lokaal & Lekker.