Lust je geen worteltjestaart? Maar deze cupcakes vast wel! De smaak van wortel is heel subtiel en de koekkruiden en walnoten geven ze een lekkere bite. Echt iets voor de winter. De topping van boterglazuur met vanille maakt deze traktatie compleet. Enjoy!
ongeveer 12 cupcakes
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Verdeel de papieren vormpjes over de bakvorm.
- Rasp de wortel en rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Voeg olie, roomboter, suiker en koekkruiden samen en roer tot een romige massa. Voeg de eieren, wortel, walnoten en bakmeel toe en roer goed door.
- Verdeel het beslag over de vormpjes tot ongeveer 3/4 van de inhoud en bak ze in ongeveer 30 minuten in de oven gaar.
- Klop de poedersuiker met de roomboter tot alles goed is vermengd. Gebruik een mixer op de laagste stand en voeg langzaam de melk en de vanille toe. Klop de botermassa gedurende 5 minuten op de hoogste stand zodat een luchtig glazuur ontstaat.
- Laat de cupcakes afkoelen en versier deze met de boterglazuur (gebruik eventueel een spuitzak).
* biologische poedersuiker is veel geler van kleur dan de ‘gangbare’ (is niet gebleekt), puur esthetisch kan je beter voor de laatste kiezen, qua smaak maakt het niet veel verschil.