home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

Asperges in Groningen en Drenthe

Koop je asperges in Groningen en Drenthe liever rechtstreeks bij de boer? Zoek eens in de Lokaal & Lekker Gids voor adressen bij jou in de buurt. Er zijn er ook verschillende webshops en winkels die deze lokale asperges leveren.

 

Meinardi Asperges – Noordbroek

Meinardi verkoopt een van de beste asperges van de provincie en veel sappig fruit, zoals aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen. Volgens het slow food principe wordt ‘niet perfect’ fruit verwerkt in huisgemaakte jams, chutneys en sappen. Allen te koop onder de naam Groninger Pracht in de gezellige landwinkel (en in de webshop). Is Noordbroek of Winschoten te ver? Veel Jumbo supermarkten in Groningen e.o. verkopen de asperges en aardbeien van Meinardi.

Meer informatie.

 

Meinardi Asperges – Winschoten

Naast de hoofdlocatie in Noordbroek worden er ook asperges van Meinardi in de winkel in Winschoten verkocht.

Meer informatie.

 

Doornbosch Asperges – Borgercompagnie

Doornbosch asperges In Borgercompagnie Drenthe was een van de eerste telers van asperges in het Noorden. In Borgercompagnie, midden op de Drentse zandgrond, was dit de perfecte plek voor het telen van aardbeien en asperges. Naast de verse producten vind je in de boerderijwinkel ook een klein assortiment van jam, chutney’s, wijnen etc van kleine producenten uit de buurt.

Meer informatie

 

asperges groningen drenthe

© Loca.licious / Lokaal & Lekker

Hoorn asperges – Huis ter Heide

De heerlijke asperges van Hoorn vinden hun weg naar vrijwel alle restaurants rond Assen. Je kunt ze ook zelf ophalen in de boerderijwinkel of bestellen via webshop. Wil je ook een keer kijken bij het steken van de asperges? Ze organiseren regelmatig aspergediners voor groepen.

Meer informatie.

 

 

© Loca.licious / Lokaal & Lekker

Zuyderzee biologische asperges – Marknesse

Op een stukje buitendijks gebied verbouwen vader Simon en zoon Titus Galema biologische Zuyderzee asperges. Humusrijke zandgrond die zelfs bij weinig neerslag niet uitdroogt. Precies geschikt voor aspergeteelt. Zuyderzee asperges produceert op kleine schaal en levert aan de lokale markt via BioRomeo en aan afnemers in het Noorden van de biologische groothandel in Leek (oa De EKOnoom, EkoPlaza, natuurwinkels etc).

Witte asperges zijn er in 7 soorten en daarnaast ook de groene variant.

Meer informatie.

 

Grol Asperges – Tripscompagnie

Al 25 jaar verbouwt Grol asperges in Tripscompagnie. Omdat ze gebruik maken van tunnels zijn de asperges al vroeg verkrijgbaar. Je kan de asperges kopen in de boerderijwinkel die vrijwel dagelijks is geopend.

Meer informatie

 

Gaast’perges biologische asperges – Nijemirdum

Gaast’sperges kweekt, zoals de naam al doet vermoeden, asperges op het Gaasterland (Nijemirdum). De teler Jelmer Albada is echte avonturier reisde de hele wereld over om ervaring op te doen; o.a. bij de Amish in Noord Amerika en diverse tuinbouwbedrijven in Zuid Amerika en Nederland.

Zijn doel is om een een mooi, smakelijk en duurzaam streekproduct te telen. De asperges worden verkocht in de kraam aan de weg en via lokale markten en online winkeliers zoals De Streekboer, De Hofwebwinkel en Bioweb Fryslan.

Meer informatie

 

Zoek eens in de Lokaal & Lekker Gids voor adressen bij jou in de buurt. Er zijn er ook verschillende webshops en winkels die deze lokale asperges leveren.

 

HappyMother's Day-3

 

asperges groningen drenthe lokaal en lekker

© Loca.licious / Lokaal & Lekker

 

Copyright 2023 Lokaal & Lekker.